Stichting Traktor – De Asielzoekmachine

De Asielzoekmachine De Asielzoekmachine

Stichting Traktor ontving van het Mondriaan Fonds een bijdrage voor De Asielzoekmachine, een project dat het Nederlands asielbeleid onderzoekt op het raakvlak van beeldende kunst, filmdocumentaire, fotografie, onderzoeksjournalistiek, interactieve media en burgerparticipatie. Het project bestaat onder meer uit een reeks tentoonstellingen en publieksbijeenkomsten, en documentaires. De Asielzoekmachine heeft tot doel iedereen mee te laten denken over de vormgeving van het asielbeleid.

In Melkweg Expo in Amsterdam is van 15 juli t/m 21 augustus een van de tentoonstellingen binnen het programma te zien. In deze tentoonstelling presenteren kunstenaars een eigen visie op het asielbeleid. Drie kunstenaars maakten met de bijdrage van het Mondriaan Fonds nieuw werk in opdracht: Robert Glas, Ola Lanko en Munir de Vries.

Andere tentoonstellingen zijn De Do-It-Yourself (DIY)-tentoonstelling, bestaande uit een krant die door iedereen opgehangen kan worden als expositie, en een tentoonstelling over de wereld van asiel in Humanity House in Den Haag van 1 april t/m 31 december 2016.

Stichting Traktor ontving voor de tentoonstellingen een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd