Studio Halfvol – Ruimtekoers Festival: Rob Voerman, Sachi Miyachi en Thomas Kuijpers

Ruimtekoers Festival 2017, Wij zijn de stad. Foto: Herbert Alfonso Ruimtekoers Festival 2017, Wij zijn de stad. Foto: Herbert Alfonso

In Arnhem vindt van 15 t/m 25 november het Ruimtekoers Festival plaats. Met het thema Wij zijn de stad tracht deze derde editie te laten zien dat het de mensen zijn – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners, worden nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad gedeeld.

Het festival toont in een tijd van ‘collectief chagrijn en een verdwijnende menselijke maat’ een mogelijke nieuwe koers voor de stad en samenleving. Door een inspirerende, voorbeeldstellende minisamenleving te creëren worden de bewoners geïnspireerd om zelf bij te dragen aan een nieuwe koers. Het festival vindt plaats op diverse locaties in de zogenoemde ‘slaapwijken’ van Arnhem-Zuid.

Ruimtekoers heeft kunstenaars Sachi Miyachi, Rob Voerman en Thomas Kuijpers gevraagd om een voorstel te doen, geïnspireerd op deze thematiek. Miyachi maakt met The field. An exercise to be an optimist een indoorgolfbaan die mensen dwingt om samen te werken. Voerman’s installatie fungeert als ijkpunt in een buurt waar ontmoetingen ontstaan tussen tegenpolen. Kuijpers kruipt in de huid van een jonge Donald Trump met Donald’s first year in art school, waarmee aangezet wordt een alternatieve realiteit te verbeelden.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de realisatie van het nieuwe werk met een Bijdrage Opdrachtgeverschap.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd