STUK kunstencentrum – Artefact

Berndnaut Smilde, Nimbus D'Aspremont, 2012. Digital c-type print. Courtesy the artist and Ronchini Gallery. Berndnaut Smilde, Nimbus D'Aspremont, 2012. Digital c-type print. Courtesy the artist and Ronchini Gallery.

Van 9 t/m 21 februari presenteert STUK kunstencentrum Artefact, een tentoonstelling en festival op diverse plaatsen in Leuven waarin beeldcultuur, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan. Het thema van 2016 is Up in the Air. Poetics, Politics and Economics. De deelnemende kunstenaars onderzoeken onze poëtische, politieke en economische verhouding tot het luchtruim en bieden nieuwe perspectieven op domeinen als telecommunicatie, transport en ecologie. Curator van deze editie is Karen Verschooren, vanaf april 2015 curator Beeld en Beeldende Kunst bij STUK.

Het Mondriaan Fonds droeg bij voor de deelname van verschillende kunstenaars uit Nederland, namelijk: Rob Sweere, Berndnaut Smilde, Sjoerd Knibbeler, Marije Baalman en Ruben Pater.

De commissie uitte waardering voor de publieke toegankelijkheid van Artefact. Het behoort tot de hoogtepunten van de programmering van STUK en wordt zowel in Leuven als in Brussel breed gedragen. De internationale programmering van deze editie van Artefact is volgens de commissie interessant, met relatief veel aandacht voor kunstenaars uit Nederland.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd