TAAK, Circus Engelbregt & Amsterdamse Bos – Cure Park: The Art of Care

Jasper Griepink, Bondage Wedding, Amsterdam/Why Not Festival, 2015. Jasper Griepink, Bondage Wedding, Amsterdam/Why Not Festival, 2015.

In het Amsterdamse Bos is van 4 juni t/m 16 juli de kunstmanifestatie Cure Park: The Art of Care te bezoeken. Cure Park is een eigentijds kuuroord dat meer dan 30 kunstenaars, makers en denkers samenbrengt met publiek en zorgprofessionals in een veelzijdig programma, bestaande uit installaties, experimenten, interventies, workshops, denk- en praatoefeningen, lezingen, performances en films. De manifestatie creëert een plek waar we nieuwe zorgtechnieken ontwikkelen, voor onszelf, elkaar en de omgeving. Een fysieke en mentale ruimte voor levensvragen. Het programma komt voort uit Cure Master, een tweejarig masterprogramma (2014 tot 2016) van het Sandberg Instituut.
Cure Park is een initiatief van TAAK en Circus Engelbregt. Het werd samengesteld en ontwikkeld door TAAK, in samenwerking met het Amsterdamse Bos en het Bostheater. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de ontwikkeling van werk door onder anderen Ruchama Noorda, Rory Pilgrim, SulSolSal (Guido Gilio & Hannes Bernard), Floris Schönfeld, Jasper Griepink, William Speakman, Martijn Engelbregt, Louwrien Wijers & Ego Hanfstingl en Cathalijne Smulders.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd