TENT Rotterdam – Nicky Assmann

Nicky Assmann en Joris Strijbos, Liquid Solid, 2015 Nicky Assmann en Joris Strijbos, Liquid Solid, 2015

Zondag 31 januari gaat in TENT Rotterdam Liquid Solid in première, een korte film van beeldend kunstenaars Nicky Assmann en Joris Strijbos. De film toont de registratie van het bevriezen van zeepvliezen in de buitenlucht met temperaturen tegen -22 graden Celsius. Het werk is het resultaat van een onderzoek in samenwerking met het Kilpisjärvi Biologisch Station van de Universiteit van Helsinki in Finland. De film wordt vertoond ter gelegenheid van de laatste dag van Nicky Assmanns solotentoonstelling in TENT, getiteld Radiant.

De tentoonstelling bestaat uit vier ruimtevullende installaties waarin de zintuigelijke ervaring centraal staat. Assmann combineert hierin kennis uit de wetenschap, technologie en kunst. Ze maakt gebruik van licht, mechanica en abstracte geometrie om optische verschijnselen te creëren waarmee ze het mentale en fysieke waarnemingsproces onderzoekt. Tegen de achtergrond van onze beeldcultuur waarin de werkelijkheidsbeleving zich steeds meer in het virtuele domein voltrekt, keert ze terug naar de fysieke fundamenten van het zien.

Voorafgaand aan de première geeft Nicky Assmann een Engelstalige tour door de tentoonstelling. De avond wordt afgesloten met een Q&A onder leiding van Mariette Dölle (artistiek leider TENT).

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de tentoonstelling met een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor de realisatie van nieuw werk door Nicky Assmann.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd