Teylers Museum – Leonardo da Vinci

eonardo da Vinci (1452-1519), Hoofd van een jonge vrouw, driekwart naar links; Metaalstift; 181 x 159 mm; Biblioteca Reale, Turijn eonardo da Vinci (1452-1519), Hoofd van een jonge vrouw, driekwart naar links; Metaalstift; 181 x 159 mm; Biblioteca Reale, Turijn

Teylers Museum organiseert van 5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 een grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci. Twee jaar geleden is Teylers Museum begonnen met het realiseren van een oude droom: de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Da Vinci. De tentoonstelling neemt bezoekers mee in Da Vinci’s zoektocht naar de uitdrukking van emoties en karakters. Die blijkt vooral uit getekende studies van het menselijk gezicht die hij maakte ter voorbereiding van zijn werken. Het wereldberoemde fresco Het Laatste Avondmaal is op ware grootte te beleven en krijgt een hoofdrol in het verhaal.

Leonardo’s werk is verspreid over musea over de hele wereld en het is niet gemakkelijk om het in bruikleen te krijgen. De tientallen bruiklenen zijn onder meer afkomstig uit de verzamelingen van de koningin van Engeland, het Nationaal Museum in Boedapest, de Albertina in Wenen, het Louvre, en vele andere instellingen. Naast de tekeningen van Leonardo da Vinci zelf is ook werk van navolgers te zien.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe voor deze tentoonstelling.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd