The Wolfsonian – Christie van der Haak: More is More

Christie van der Haak, More is More, installation rendering, courtesy of Wolfsonian Art Museum Miami Christie van der Haak, More is More, installation rendering, courtesy of Wolfsonian Art Museum Miami

Vanaf 2 december is Christie van der Haak’s installatie More is More te zien op de façade en lobby van The Wolfsonian in Miami. Ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling Modern Dutch Design, gebaseerd op Nederlandse onderdelen in de collectie van het museum, transformeert Van der Haak het iconische art deco gebouw aan South Beach met haar karakteristieke tapijtwerken en op batik geïnspireerde prints. Het gaat om de eerste presentatie van Van der Haak in de Verenigde Staten.

Met de installatie verbindt Van der Haak de tentoonstelling, dat een historische focus heeft, met hedendaags Nederlands design. Door de veranderende patronen van de installatie spiegelt het kunstwerk de daarin bestaande verscheidenheid aan stijlen en bewegingen. In combinatie met nachtelijke projecties brengt Van der Haak’s project het Nederlandse design tot leven voor het publiek, waaronder de bezoekers van de Miami Art Week 2016.

The Wolfsonian ontvangt een Bijdrage Presentatie Buitenland van het Mondriaan Fonds voor More is More.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd