Thessaloniki Biennale of Contemporary Art – Antonis Pittas

Throw Hands, Studio Antonis Pittas, 2015, Thessaloniki Biennale of Contemporary Art. Throw Hands, Studio Antonis Pittas, 2015, Thessaloniki Biennale of Contemporary Art.

Tot en met 30 september vindt in Thessaloniki, Griekenland de vijfde editie van de Thessaloniki Biennale of Contemporary Art plaats, getiteld Old Intersections – Make it New III. De in Nederland gevestigde kunstenaar Antonis Pittas kreeg de opdracht om nieuw werk te maken voor de centrale tentoonstelling van de biënnale, gecureerd door Katerina Gregos.

Pittas creëerde Throw Hands, een ‘performative space’ waarvoor hij vier grote handen produceerde die zowel de functie hebben van autonoom sculptuur als zitmeubel. Als meubel vormen de handen een enscenering waarin Pittas zijn archiefwerk kan presenteren. Dit archiefwerk bestaat uit verschillende collages van handen van politici, zoals die verschijnen in de media. Deze collages zijn bevestigd op ouderwetse clipboards, gereproduceerd in waardevolle materialen als marmer en brons.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de productie en presentatie van Throw Hands middels een Bijdrage Presentatie Buitenland.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd