Tien topstukken on tour in Bonnefantenmuseum

Tien topstukken on tour. Foto: Peter Cox Tien topstukken on tour. Foto: Peter Cox

Van 3 tot en met 25 maart 2018 zijn werken van Rembrandt, Appel, Steen, Monet, Picasso en andere grote meesters te zien in het Bonnefantenmuseum. De werken zijn daar nu voor de laatste keer samen te zien. Tien topstukken zijn sinds vorig jaar oktober ‘on tour’ naar zes musea in Nederland. De presentatie Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij startte in het Mauritshuis en reisde vervolgens door naar het Fries Museum, Museum TwentseWelle (in het Rijksmuseum Twenthe), het Van Abbemuseum, het Kröller-Müller Museum en het Bonnefantenmuseum. In elk van de deelnemende musea werd de presentatie drie weken getoond.

De werken zijn belangrijke aanwinsten uit de periode 1999-2016 en afkomstig uit collecties van het Kröller-Müller Museum, het Mauritshuis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Alle stukken werden verworven met een bijdrage van de BankGiro Loterij.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de aankopen van De burgemeester van Delft en zijn dochter van Jan Steen, Molens bij Zaandam van Claude Monet, Het ‘Ponton de la Fėlicitė’ bij Asnières (Opus nr. 142) van Paul Signac, Petite chouette van Pablo Picasso en Gezicht op kasteel Bentheim van Jacob van Ruisdael.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd