Tien topstukken on tour naar zes musea in Nederland

Paul Signac, Ponton de la Félicité’ bij Asnières (Opus nr. 143) Paul Signac, Ponton de la Félicité’ bij Asnières (Opus nr. 143)

Tien topstukken gaan on tour naar zes musea in Nederland. De tentoonstelling start op 4 oktober in het Mauritshuis en is vervolgens te zien in het Fries Museum, Museum TwentseWelle (in het Rijksmuseum Twenthe), het Van Abbemuseum, het Kröller-Müller Museum en het Bonnefantenmuseum. Alle tien de werken zijn belangrijke aanwinsten uit de periode 1999-2016. Ze zijn telkens drie weken te zien in de deelnemende musea. De tour eindigt op 25 maart 2018.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de aankopen van De burgemeester van Delft en zijn dochter van Jan Steen, Molens bij Zaandam van Claude Monet, Het ‘Ponton de la Fėlicitė’ bij Asnières (Opus nr. 142) van Paul Signac, Petite chouette van Pablo Picasso en Gezicht op kasteel Bentheim van Jacob van Ruisdael.

Zie ook het platform Aanwinsten voor alle aankopen waaraan het Mondriaan Fonds sinds 1994 heeft bijgedragen met een Bijdrage Incidentele Aankopen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd