Toekenningen Bijdrage Publicaties

Sliding the Slow Split by Navid Nuur. Published by Onomatopee.. Sliding the Slow Split by Navid Nuur. Published by Onomatopee..

Onlangs ontvingen beeldend kunstenaars Yael Davids, Donald Weber, Rob Hornstra, Stephan Keppel, Ad van Denderen, Sema Bekirovic, Carla van de Puttelaar, Nico Bick, Marjolijn Dijkman, Frank Ammerlaan en uitgevers Roma Publications en Lecturis een Bijdrage Publicaties. Deze bijdrage is bestemd voor beeldend kunstenaars en uitgevers voor de productie van bijzondere publicaties over het werk van levende beeldende kunstenaars uit Nederland. Een aantal toekenningen worden hieronder uitgelicht.

Yael Davids
Yael Davids ontving een bijdrage voor haar publicatie To The Barbarian, waarin ze verschillende onderzoekstrajecten die ze heeft doorlopen en de productie van haar werk van de afgelopen jaren presenteert. Het boek slaat een brug tussen haar presentaties in Kassel en Athene, ten tijde van documenta 14.

Ad van Denderen
Ad van Denderen kreeg een bijdrage voor Stone, een fotopublicatie naar aanleiding van het gelijknamige project waarin hij het Palestinaconflict onder de loep neemt. De titel slaat terug op Van Denderens keuze voor een object dat zowel voor de Israëli’s als voor de Palestijnen van groot belang is en voor hem als metafoor functioneert voor wat zich daar afspeelt. Steen kan als wapen dienen, als obstakel of beschutting.

Roma Publications
Roma Publications ontvangt een bijdrage voor de monografie Navid Nuur Be-Part. Met deze monografie en een presentatie in Be-Part (Waregem) wil Navid Nuur een periode van negen jaar afsluiten. In de publicatie zal hij zijn werk ‘her-categoriseren’. Leidraad is een interview met zijn schoenen: het interview verbindt verleden en heden en biedt Nuur de mogelijkheid zijn persoonlijke ervaringen met betrekking tot de ruimte, de kunst en de kunstenaar te delen.

tot stand gekomen met:

gerelateerd