Toekenningen Projectinvestering Kunstenaar

Maaike Schoorel, Back-Next-5-24, Lisa via webcam, oil on canvas 2013. Courtesy Maureen Paley Maaike Schoorel, Back-Next-5-24, Lisa via webcam, oil on canvas 2013. Courtesy Maureen Paley

Recentelijk hebben onder andere Renzo Martens, Yael Davids, Guido van der Werve, Mark van Overeem, Maaike Schoorel en het kunstenaarsduo Hewald Jongenelis & Sylvie Zijlmans een toekenning Projectinvestering Kunstenaar van het Mondriaan Fonds ontvangen.

De Projectinvestering Kunstenaar is bestemd voor beeldend kunstenaars met een in tijd begrensd plan. De bijdrage kan gebruikt worden voor alles wat verband houdt met het uitvoeren van een plan om nieuw werk te maken, zoals de uitwerking van een concreet plan voor nieuw werk, onderzoek, een reis, of een werkperiode in binnen- of buitenland. Doel is waardevolle artistieke plannen te stimuleren, zodat werk tot stand komt dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Hoewel de plannen niet direct tot een concreet resultaat hoeven te leiden, wordt verwacht dat dit op termijn wel het geval zal zijn.
Een Projectinvestering Kunstenaar kan op elk moment van het jaar worden aangevraagd, voor meer informatie klik hier.

 

website