Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Thomas Manneke. Untitled, Amsterdam 2015
Eylem Aladogan
Frans Beerens
Stefan Gross. Welkom te zien in Beeldentuin Landgoed Anningahof in Zwolle
Domenico Mangano. Homestead of Dilution, 2015. HD video, 46 min. © Domenico Mangano & Marieke van Rooy. Courtesy Gallery Magazzino, Rome
Ronald Versloot, Row your boat 2015, 150x200cm, acryllak, verfspuitverf, linnen.
Zuijderwijk/Vergouwe. Nine Pines_Tree Studies 2015. Ultrachrome print, 110x150cm, courtesy Rademakers Gallery
Zuijderwijk/Vergouwe. New Moon _ New Horizons 2015. Ultrachrome print, 110x150cm, courtesy Rademakers Gallery
Melvin Moti
Taocheng Wang. Intallation view of Exhibition Massage Near Me. Kunst Museum Bonn, 2016.
Lotte van Lieshout. Cerebellum, 2015, 300x400cm, olie op verpakkingen.
Anouk Griffioen. Navigating the Imaginary

Onlangs ontvingen 17 beeldend kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent, een bijdrage bedoeld voor kunstenaars die minstens zes jaar een beroepspraktijk hebben.

Dit zijn: Eylem  Aladogan, Woody van Amen, Frans  Beerens, Marjolijn  Dijkman, Helen Dowling, Anouk  Griffioen, Stefan  Gross, Hans van Hoek, Lotte van Lieshout, Domenico  Mangano, Thomas  Manneke, Melvin Moti, Ibrahim Quraishi, Ronald  Versloot, Taocheng  Wang en Zuijderwijk/Vergouwe (Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe).

De werkbijdrage is een tegemoetkoming in de kosten van materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk. Ook kan deze besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. De bijdrage is 36.000 euro voor een periode van minimaal 24 maanden en kan een keer in de vier jaar worden gehonoreerd. De bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.
Doel van de Werkbijdrage Bewezen Talent is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

tot stand gekomen met:

gerelateerd