Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Adriano Amaral, Untitled, 2016. Ultrasound gel, water, sneakers, prosthetic rubber on solar panels, 30x22x28 cm (each). Alloy Alloy at Bielefelder Kunstverein Germany.
Marie-José Jongerius, The Magic Tree, 2015. Archival Baryta Prints, 120x150 cm.
Eli Content, Soukah/Cabana (loofhut) Portugese Synagoge Amsterdam.
Marianna Maruyama, Speaking Parts (two), 2017, Photograph of collage on glass, 61x47cm.
Pablo Pijnappel, 2008 Wasn't a Good Year, 2017, HD video, 30 minuten.
Ilona Plaum, Focused silence (I)(II) / tentoonstellingsoverzicht ‘Umland’ (be), 2014.
Gert-Jan Prins, Black Smoking Mirror, 2016, Live at Alhambra, Genève.
Victor Sonna, Ipsum, uit serie Future Nostalgia, 2012 - 2014.
Peter Zegveld, Bonkbed, 2013.

In juni werd aan negen kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent toegekend. Dit zijn: Adriano Amaral, Eli Content, Marie-José Jongerius, Marianna Maruyama, Pablo Pijnappel, Ilona Plaum, Gert-Jan Prins, Victor Sonna en Peter Zegveld.

De bijdrage is bestemd voor kunstenaars die minstens vier jaar een beroepspraktijk hebben en stelt kunstenaars in staat nieuw werk te maken en het experiment aan te gaan. Ook kan deze besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. De bijdrage is 38.000 euro voor een periode van minimaal 24 maanden en kan een keer in de vier jaar worden gehonoreerd. De bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.

Doel is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

tot stand gekomen met:

gerelateerd