Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Theun Karelse, Black Hole. Foto: Paul Prudence
Frans Franciscus, Curaçao Allegory, 2015
Harmen Brethouwer, Exquisitie Corpse, 2016. Foto: Joris Lugtigheid
Jonas Staal en DiEm25 i.s.m. BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, New Unions , 2017
In reactie op de berichtgeving rond de kunstenaar Juliaan Andeweg hebben we besloten om het oorspronkelijke beeld te vervangen.
Marco Pando, Plastic Ceramic, 2017
Marleen Sleeuwits, Interior no. 47, 2015
Peer Veneman, Xiamen Clouds I, 2017
Irene Kopelman, Crab Pellets, 2014
Bastienne Kramer, SPHERE II, 2013-2016, Final presentation of the residency period at the European Ceramic Work Centre. Photo: Ivo van der Velden
Antonis Pittas, Extra-Citizen – a prologue, Kunsthal Extra City, Antwerp, 9 September – 10 December 2017.

In september kregen elf beeldend kunstenaars van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent toegekend. De bijdrage is bedoeld voor kunstenaars die minstens vier jaar een beroepspraktijk hebben. Dit zijn: Juliaan Andeweg, Harmen Brethouwer, Frans Franciscus, Theun Karelse, Irene Kopelman, Bastienne Kramer, Marco Pando, Antonis Pittas, Marleen Sleeuwits, Jonas Staal en Peer Veneman.

De werkbijdrage is een tegemoetkoming in de kosten van materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk. Ook kan deze besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. De bijdrage is 38.000 euro voor een periode van minimaal 24 maanden en kan een keer in de vier jaar worden gehonoreerd. De bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.

Doel van de Werkbijdrage Bewezen Talent is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

tot stand gekomen met:

gerelateerd