Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Arno Kramer, geen titel, De Aard der dingen in Rijksmuseum Twenthe, 2017
Lennart Lahuis, A Minor State of Flux (Installation view), 2017
Sander Troelstra, portret van Lionel Plak. Outsider Kunstenaar.
Ronald Ruseler, ateliersituatie 2018
Rinke Nijburg, Northern Lights above the Melting Sea of Ice by C.D.F. as seen from the T.T., 2018

Tweeëntwintig beeldend kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel werkzaam zijn, hebben van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent ontvangen.  De bijdrage stelt kunstenaars in staat nieuw werk te maken en het experiment aan te gaan. De bijdrage kan gebruikt worden voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk, zoals onderzoek, materiaal, apparatuur of projecten. Ook kan het bedrag besteed worden om op een opdracht in te gaan of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland.
Doel is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

De kunstenaars die een werkbijdrage hebben ontvangen zijn:
Bas van Beek, Maarten Bel, Sander Breure & Witte van Hulzen, Lino Hellings/PAPA, Arjan van Helmond, Hans Jungerius, Fransje Killaars, Gerard Koek, Arno Kramer, Lennart Lahuis, Rinke Nijburg, Niels Post, Adriaan Rees, Wouter van Riessen, Ronald Ruseler, Keiko Sato, Rik Smits, Derk Thijs, Sander Troelstra, Ola Vasiljeva en Willum Geerts.

 

tot stand gekomen met:

gerelateerd