Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Pavèl van Houten, Judas, video-installatie in de Groene Kathedraal (Marinus Boezem, 1996), in opdracht van Land Art Live en Theatergroep Suburbia, 2015.
Jouke Kleerebezem, z.t. (detail, eerste staat), permanent marker, fixeer en acryl op paneel 24 x 30 x 2 cm, digitaal opgewerkt in Procreate voor iPad, 2016
Luuk Wilmering - Kabinet van Nagekomen Oorlogsberichten, installatie op EMBEDDED ART 2015.
Bonno van Doorn, SPACE NAKED, Garage Rotterdam, Rotterdam, 2014.
Sibylle Eimermacher, selectie uit de serie Replacements #1-47, foto's op barietpapier, 30,6 x 23 cm, 2015.
Karin van Pinxteren, Paper is as cosmic as the universe, performance 7:40 min, continuously for 2 hours, Guestroom, CODE ROOD, Arnhem. Photo: Oscar Lourens.
Marc Oosting, One More Time, installation, Common Center, Seoul, Korea. 2014 photographer: Song Ho Cheol.
Helmut Smits, Pruned in Line, 2014, Trees pruned in line with the roof. Commissioned by Cuckoo festival, Ostrava, Czech Republic.
Henriëtte van ’t Hoog, Wedge V, 2014, acrylverf op zink, 57 x 22 x 15 cm.
Carolein Smit, Wit hert met parels , 2014 , Keramiek , Hoogte 60 cm, Privécollectie Basel, Zwitserland.
Jacobien de Rooij, ashes to ashes, 220 x 300 cm, 2016, Biesboschmuseum. Foto: Jan Willem den Hartog.

Veertien beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent, een bijdrage bedoeld voor kunstenaars die minstens zes jaar een beroepspraktijk hebben. Dit zijn: Bonno van Doorn, Sibylle Eimermacher, Henriëtte van ’t Hoog, Pavèl van Houten, Jouke Kleerebezem, Kim van Norren, Marc Oosting, Karin van Pinxteren, Ronald Rietveld, Jacobien de Rooij, Carolein Smit, Helmut Smits, Lieke Snellen en Luuk Wilmering.

De bijdrage is een tegemoetkoming in de investering in materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk. Ook kan de bijdrage besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. Doel is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid.

tot stand gekomen met:

gerelateerd