Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

Paul Klemann, Orlando, 13 juni 2016, potlood, kleurpotlood, inkt en papier, 57 x 39 cm.
Maria Roosen, Wall, 2014, glass, 50 x 10 x 200 cm, Pačinek Studio and Ajeto Glassworks, Lindava, Czech Republic, PH : Display Hooray, private collection.
Uit: OTANI NIEUWENHUIZE, 2015-2016. Courtesy: Johan Nieuwenhuize en Shinji Otani.
Hedwig Houben, The Hand, the Eye, It and the Foot, 2015, installatie, plasticine. Foto: Gert Jan van Rooij. Courtesy: Galerie Fons Welters.
Sara Bjarland, Fejka, 2016, installatie, plastic plants, acrylic paint.
Judith Quax, Voyage à Dakar, filmstill in Western Sahara, 2014.
Sanja Medic, HALOS, 2015, 35 x 35 cm.
Maurice Thomassen, Overview studio-Hanged & Carried Series, 2016.
TIm Breukers, Old Amsterdam, klei en glazuur, 23 x 46 x 12 cm, 2013.

Elf beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent, een bijdrage bedoeld voor kunstenaars die minstens zes jaar een beroepspraktijk hebben. Dit zijn: Theo Baart, Sara Bjarland, Tim Breukers, Hedwig Houben, Paul Klemann, Job Koelewijn, Sanja Medic,  Johan Nieuwenhuize, Maria Roosen, Maurice Thomassen en Judith Quax.

De werkbijdrage is een tegemoetkoming in de kosten van materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk. Ook kan deze besteed worden om een opdracht uit te voeren of deel te nemen aan tentoonstellingen en manifestaties in binnen- en buitenland. De bijdrage is 36.000 euro voor een periode van minimaal 24 maanden en kan een keer in de vier jaar worden gehonoreerd. De bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.

Doel van de Werkbijdrage Bewezen Talent is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

tot stand gekomen met:

gerelateerd