Toekenningen Werkbijdrage Jong Talent

Catinka Kersten, Looks Like I Own You Now - Four Hares, 2013

Onlangs heeft het Mondriaan Fonds aan acht getalenteerde startende kunstenaars een Werkbijdrage Jong Talent toegekend. Deze kunstenaars zijn: Goeun Bae, Maarten Boswijk, Doris Denekamp, Paul de Jong, Roos Holleman, Alexandra Hunts, Catinka Kersten en Peter de Krom.

De Werkbijdrage Jong Talent is voor startende, veelbelovende kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles wat verband houdt met de onwikkeling van nieuws werk, zoals onderzoek, materiaal en projecten in binnen- of buitenland.

Minister Bussemaker verzond op 23 oktober een brief aan de Tweede Kamer over talentontwikkeling; in de komende jaren zal het kabinet vijf miljoen euro vrijmaken voor de ontwikkeling van nieuw talent. Voor beeldende kunst betekent dit voor de komende twee jaar een extra investering van 399.000 euro per jaar. Het Mondriaan Fonds zal het aantal Werkbijdragen Jong Talent voor startende kunstenaars verhogen en de mogelijkheden voor mentoring, waarbij startende kunstenaars begeleiding kunnen krijgen van een ervaren vakgenoot, intensiveren.

tot stand gekomen met:

gerelateerd