Tudor Bratu & Mounira Al Solh – Marres (The Measure of our Traveling Feet)

Mounira Al Solh, I strongly believe. Mounira Al Solh, I strongly believe.

Vanaf 25 september is in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur de groepstentoonstelling The Measure of our Traveling Feet te zien. De tentoonstelling richt zich op de sociale en culturele betekenis van migratie. Wat gebeurt er als je een landsgrens oversteekt, en welke invloed heeft reizen op identiteit?

Deelnemende kunstenaars zijn: Francis Alÿs, Anca Benera & Arnold Estefan, Tudor Bratu, Mircea Cantor, Juliana Cerqueira Leite, Shilpa Gupta, Roza El-Hassan, Paulien Oltheten, Wouter Osterholt & Ingrid Hapke, Société Réaliste, Mounira Al Solh, Zsófia Szemző en World Service Authority.

Het Mondriaan Fonds kende Tudor Bratu en Mounira Al Solh een Projectinvestering Kunstenaar toe voor de ontwikkeling van nieuw werk voor de tentoonstelling.

Tudor Bratu nam tijdens een residency en verschillende reizen persoonlijk kennis van de vluchtelingencrisis. Hij maakte een aantal reizen met zogenaamde ‘migrantentreinen’ en nam hij interviews af bij vluchtelingen. Zijn presentatie bij Marres bestaat uit bewerkingen van deze verhalen, onder meer in de vorm van video, lezingen en een zaalvullende installatie. Mounira Al Solh maakte een serie tekeningen naar aanleiding van gesprekken met Syrische vluchtelingen in Nederland en Libanon.

website