Van Abbemuseum – A Place Beyond Belief

Jimmy Kleinbruinink, A matter of perspective, 2016 Tom Dekyvere, Tech Farm,

In het Van Abbemuseum is van 12 tot en met 19 november 2016 A Place Beyond Belief te zien. Dit is een kunstproject over de perceptie van werkelijkheid en illusie gecreëerd door licht en maakt deel uit van het Eindhovense lichtkunstfestival GLOW.

In de tentoonstelling is werk te zien van onder meer Jimi Kleinbruinink dat hij maakte tijdens een werkperiode in MIETair, een residency dat onderdeel uitmaakte van de Tijdelijke Binnenlandateliers die het Mondriaan Fonds aanbiedt. Met de kinetische installatie A matter of perspective verkent hij de effecten van licht door manipulatie van schaduwen. De installatie werpt schaduwen op een scherm, waardoor daar bewegende beelden op verschijnen. Daarnaast gebruikt hij verschillende transparante en kleurrijke materialen om met schaduweffecten te spelen. Zo ontstaan er abstracte, steeds opduikende en veranderende ‘schilderijen’.

In A Place Beyond Belief zijn zowel werken te zien van pioniers op het gebied van lichtkunst als nieuwe en heel recente experimenten. Andere deelnemende kunstenaars zijn: László Moholy-Nagy, Dan Flavin, Adam Barker-Mill, Gianni Colombo, Mike Rijnierse en Willem Marijs, Pink Twins, Tom Dekyvere en Nathan Coley.  De tentoonstelling toont de resultaten zien van hun fascinerende onderzoek naar de samenkomst van realiteit en illusie.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd