Van Abbemuseum – Bekentenissen van de Imperfecte

Alexandra Pirici & Manuel Pelmus, An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale 2013. Enactment of Tramstop, A Monument to the Future Alexandra Pirici & Manuel Pelmus, An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale 2013. Enactment of Tramstop, A Monument to the Future

Bekentenissen van de Imperfecte is een tentoonstelling over kunst, design, leven en werken, opgezet als een praktisch en experimenteel overzicht van de moderne wereld. De tentoonstelling laat een diverse mix van historisch materiaal, design en hedendaagse kunstprojecten zien waarop je kunt reflecteren maar die je ook kunt gebruiken. De tentoonstelling is daarom geen historisch overzicht van kunst, maar een dwarsdoorsnede van de moderne cultuur die laat zien dat kunst en vormgeving alle facetten van het leven raakten. De basis voor de tentoonstelling is een indrukwekkende, architecturale interventie van kunstenaar Liam Gillick, die in navolging van de barricade, steeds verschillende barrières opwerpt in de tentoonstelling, die de bezoeker op speelse wijze moet overwinnen.

De tentoonstelling Bekentenissen van de Imperfecte is tot en met 22 februari in het Van Abbemuseum te zien. Het Mondriaan Fonds droeg bij aan deze tentoonstelling via de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen.

website