Van Gogh Museum – Munch : Van Gogh

Vincent van Gogh, Zelfportret als schilder, 1887-1888. Van Gogh Museum, Amsterdam. (Vincent van Gogh Stichting). Rechts: Edvard Munch, Zelfportret met palet, 1926. Privécollectie Vincent van Gogh, Zelfportret als schilder, 1887-1888. Van Gogh Museum, Amsterdam. (Vincent van Gogh Stichting). Rechts: Edvard Munch, Zelfportret met palet, 1926. Privécollectie

Het Van Gogh Museum organiseert samen met het Munch Museum (Oslo, Noorwegen) een duo tentoonstelling van werken van Van Gogh en Munch. In de tentoonstelling Munch : Van Gogh wordt aandacht besteedt aan de overeenkomsten tussen beide kunstenaars. De kunstenaars staan bekend om hun emotioneel geladen schilderijen, hun unieke en innovatieve stijl en hun dramatische levens. Beiden maakten zich sterk voor het vernieuwen van de kunst en ontwikkelden een persoonlijke, expressieve beeldtaal om de universele emoties van het menselijk bestaan tot uitdrukking te brengen.

De tentoonstelling bevat meer dan honderd kunstwerken, waaronder bruiklenen zoals De Schreeuw, Het zieke kind, Madonna, Patience Escalier en De Brug van Trinquetaille. De tentoonstelling is t/m 17 januari 2016 in het Van Gogh Museum te zien.

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan Munch : Van Gogh met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd