Veertien bijdragen voor publicaties

Xiaoxiao Xu, Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall, 2020 Xiaoxiao Xu, Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall, 2020

Onlangs werden aan veertien nieuwe publicaties een Bijdrage Publicaties toegekend. De bijdrage is bestemd voor beeldend kunstenaars en uitgevers voor de productie van bijzondere publicaties over het werk van levende beeldende kunstenaars uit Nederland, en kan tweemaal per jaar worden aangevraagd. De eerstvolgende deadline is 2 maart 2020. Een zestal toekenningen worden hieronder uitgelicht.

The Eriskay Connection – Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall (Xiaoxiao Xu)
The Eriskay Connection ontving een bijdrage voor de publicatie Watering my Horse by a Spring at the Foot of the Long Wall van Xiaoxiao Xu. Het is een overzicht van een reis die de kunstenaar maakte langs de Chinese muur in 2017-2018, waarin haar eigen foto’s worden afgewisseld met traditionele volksverhalen, oude militaire plattegronden van de Chinese Muur en studiofoto’s van opgegraven artefacten. De publicatie bevat een essay door Maria-Caterina Bellinetti en verschijnt in maart 2020.

Emma van der Put, SOON, cover, 2020

Emma van der Put, SOON, cover, 2020

Art Paper Editions – SOON (Emma van der Put)
Art Paper Editions ontving een bijdrage voor de publicatie SOON van Emma van der Put. Het boek biedt een overzicht op verschillende werken van de kunstenaar, vergezeld van een uitgebreid essay dat dieper ingaat op de onderliggende relaties binnen de videowerken WTC (2016), Mall of Europe (2018), Chinese Pavilion (2018) en SOON (2018). De publicatie verscheen in de context van de huidige tentoonstelling Mall of Europe bij Mu.ZEE, Oostende, te zien t/m 10 mei 2020.

Philippine Hoegen, Another Version. Thinking through Performing, cover, 2020

Philippine Hoegen, Another Version. Thinking through Performing, cover, 2020

Philippine Hoegen – Another Version: Thinking through Performing
Philippine Hoegen ontving een bijdrage aan voor haar publicatie Another Version: Thinking through Performing. Hoegen wil een praktische en kritische reflectie bieden op het doen van artistic research, op basis van haar eigen praktijk. Het werk bestaat uit 7 aparte boekjes die games, verhalen en beelden bevatten, elk vanuit een ander perspectief. De publicatie kan besteld worden bij Onomatopee.

Anne Geene, Colour Analysis Berberis Julianae (individual plant), 2018, from the series Museum of the plant

Anne Geene, Colour Analysis Berberis Julianae (individual plant), 2018, from the series Museum of the plant

Anne Geene – Botanica
Anne Geene ontving een bijdrage voor haar publicatie bij de HEF Publishers, getiteld Botanica. Het wordt een encyclopedisch boekwerk van haar collectie foto’s, waarin de plant en de mens samenkomen op manieren die haar opvielen vanwege hun frequente voorkomen of opmerkelijke verschijningen.

Philipp Gufler, Quilt #01 – #30, cover, 2020

Philipp Gufler, Quilt #01 – #30, cover, 2020

Philipp Gufler – Quilt #01 – #30
Philipp Gufler ontving een bijdrage voor Quilt #01 – #30, een publicatie over zijn serie quilts die hij maakt sinds 2013. De serie is een hommage aan kunstenaars, schrijvers, LGBTIQ+ tijdschriften en verloren queer spaces, die in de geschiedenis vaak worden verzwegen. Met een essay van Laurie Cluitmans en ontworpen en uitgegeven door Stefanie Hammann en Maria von Mier (Hammann Von Mier Verlag). Het boek verscheen op 5 februari, en kan online worden besteld.

Marinus Boezem, De Groene Kathedraal, 1996. Foto: Gert Schutte

Marinus Boezem, De Groene Kathedraal, 1996. Foto: Gert Schutte

nai010 uitgevers – Landschapskunst in Flevoland
nai010 uitgevers ontving in samenwerking met Land Art Flevoland een bijdrage voor Still Alive / Landschapskunst in Flevoland. De publicatie behandelt de collectie landschapskunstwerken die onder Land Art Flevoland vallen vanuit vier perspectieven: De Mythe, Hedendaagse kunst, Ruimtelijke ontwikkelingen en Jong erfgoed. Mogelijke schrijvers zijn Sophia Zürcher, Floris Alkemade. Interviews met Britta Peters, Martine van Kampen. De publicatie verschijnt in het najaar in een oplage van 2.000 exemplaren.

tot stand gekomen met:

gerelateerd