Vereniging Museumkwartier Hembrug – Het Liberty Event 2016

Een van de deelnemende groepen aan het Militair Weekend Hembrug: de Stichting Re- enactment Dienstplichtig Marechaussees -SRDM. Een van de deelnemende groepen aan het Militair Weekend Hembrug: de Stichting Re- enactment Dienstplichtig Marechaussees -SRDM.

Vereniging Museumkwartier Hembrug organiseert het Liberty Event 2016 om ons militaire verleden te herdenken en de bevrijding te vieren. Het project bestaat uit twee onderdelen: de ‘Liberty Tours’ bestaande uit tien excursies met mobiel ergoed in de omgeving van Amsterdam en het ‘Liberty Weekend’ van 7 t/m 8 mei.

Op 7 en 6 mei worden onder andere een optocht van meer dan twintig militaire voertuigen met een kleine honderd veteranen en een concert op het Hembrugterrein georganiseerd. Op 7 en 8 mei vindt een familieweekend plaats waarin wordt stilgestaan bij het verdedigen van en het vechten voor de vrijheid door het Nederlandse leger en de geallieerden. Op het terrein zijn diverse kampementen ingericht waar militaire omstandigheden per tijdvak worden uitgebeeld. Zo is er onder andere aandacht voor de neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog, de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog, de spanningen tijdens de Koude Oorlog en de vredesmissies in de huidige tijd.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd