Vernieuwd Anne Frank Huis

Original diary of Anne Frank on display, © Anne Frank House / Photo: Cris Toala Olivares Original diary of Anne Frank on display, © Anne Frank House / Photo: Cris Toala Olivares

Na twee jaar werkzaamheden is het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam geopend. Z.M. Koning Willem-Alexander opende het museum op 22 november 2018 samen met leden van het jongerenteam van de Anne Frank Stichting. Het vernieuwde Anne Frank Huis gaat dieper in op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank. Ook de publieksvoorzieningen zijn uitgebreid.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en Erfgoedinstellingen toe voor de inrichting van een nieuwe beveiligde en geklimatiseerde dagboekzaal die het mogelijk maakt de geschriften van Anne Frank permanent tentoon te stellen onder de juiste condities, met een evenwicht tussen bezoekerservaring en behoudcondities (veilig en klimatologisch gericht op lange termijn behoud). Hier kunnen de meer dan 1,2 miljoen museumbezoekers per jaar de geschriften zien. De inrichting vloeit voort uit een eerder ondersteund haalbaarheidsonderzoek.

website