Verzetsmuseum – Eten in oorlogstijd

In het Verzetsmuseum in Amsterdam is tot en met 28 mei 2017 de tentoonstelling Eten in oorlogstijd te zien. Vijf chef-koks werden uitgenodigd om samen met de conservator gerechten te koken met ingrediënten die tijdens de bezettingsjaren beschikbaar waren. Op aanrechten is te zien wat de meeste Nederlandse stadsbewoners aten in de jaren dertig en in de oorlogsjaren. Daarnaast komen allerlei aspecten van voedsel tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bod aan de hand van persoonlijke verhalen. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met verhalen en recepten. In de tentoonstelling wordt getracht heden en verleden met elkaar te verbinden door onder meer de betrokkenheid van bekende chef-koks en aansluiting bij hedendaagse voedseltrends.

Na mei 2017 wordt de tentoonstelling voor overname aangeboden aan collega-musea. Het Nationaal Monument Kamp Vught en het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek zullen de tentoonstelling overnemen.

Het Mondriaan Fonds kende voor de tentoonstelling een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd