VHDG (Voorheen De Gemeente) – gastatelier SRV-wagen (Bram Kuypers)

Bram Kuypers vertrekt met de SRV-wagen, 8 september 2019. Foto: David Vroom Bram Kuypers vertrekt met de SRV-wagen, 8 september 2019. Foto: David Vroom

Kunstenaar Bram Kuypers vertrok op 8 september met de SRV-wagen de provincie Friesland in. Dit is de vijfde keer dat deze wagen rondtrekt als reizend atelier, georganiseerd door kunstinitiatief VHDG (Voorheen De Gemeente) in Leeuwarden. Gedurende de zes weken dat de kunstenaar onderweg is, wordt nieuwe kunst gemaakt, samen met – of geïnspireerd door – de lokale bevolking en omgeving.

Kuypers: ‘Ik zie er naar uit om de grenzen op te zoeken van wat er wel en niet met deze mobiele werkplaats mogelijk is, als wel het overschrijden van mijn eigen historische kaders en landschappelijke beleving.’ Hoewel geboren in Arnhem heeft Kuypers Friese wortels, waarover hij meer te weten wil komen. De verhalen van Kuypers’ opa en oma zullen daarom de koers bepalen voor zijn reis door Friesland.

De kunstenaar verblijft tot en met 20 oktober in de SRV-wagen. De resultaten van Kuypers’ werkperiode zullen vanaf 26 oktober tot en met 16 november te zien zijn in een expositie in Kunstruimte H47 te Leeuwarden. Onderweg kun je Bram volgen via #tjotter op Instagram of de ‘Waar-is-Bram-whatsapp groep’.

Voor het verblijf in de wagen werd een bijdrage gastateliers toegekend. Verder werd via het Experimenteerreglement een tegemoetkoming verleend aan het honorarium van Kuypers voor de solotentoonstelling.

website