Viewmaster projects – A Stage of Luminosity (Arno Coenen)

Viewmaster projects – A Stage of Luminosity (Arno Coenen) Viewmaster projects – A Stage of Luminosity (Arno Coenen)

A Stage of Luminosity is een cross-over project waarin cultureel erfgoed en time based media samenkomen. De installatie bestaat uit twee 12 meter hoge en 4 meter brede projecties op het Stationsplein te Roermond, gemaakt door Arno Coenen. Hij heeft op uitnodiging van Viewmaster Projects twee nieuwe videowerken gerealiseerd, waarin het papieren beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier ‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt.

De video’s tonen een eerbetoon aan het oude ambacht van de Roermondse glas-in-loodkunstenaars. Coenen versmelt en vermengt de oude, werk- en ontwerptekeningen met de modernste digitale technieken en verbindt hiermee de 19e en 20e-eeuwse beeldtaal met nieuwe media en communicatiemiddelen uit de 21e eeuw.

Het project opent op 10 mei en is tot en met 9 juni iedere avond te zien van zonsondergang tot middernacht op het stationsplein in Roermond. Vervolgens reist A Stage of Luminosity naar de Vrijthof in Maastricht (september 2019) en het Museumplein in Venlo (maart 2020). De opdracht wordt mogelijk gemaakt door een Projectinvestering Instellingen van het Mondriaan Fonds.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd