Viewmaster Projects – Out There

Out There Videoexpo © Harry Heuts, 2014 Out There Videoexpo © Harry Heuts, 2014

Out There, georganiseerd door Viewmaster Project in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, is een dubbeltentoonstelling . Twaalf videoprojecties en zes fotowerken worden getoond in de openbare ruimte van de binnenstad van Maastricht (oktober-november 2014) en Rotterdam (2015).
In Out There worden eigentijdse videoprojecties en videoinstallaties gekoppeld aan nieuwe digitale landschapsfotografie en computergegenereerde kunstwerken die een basis hebben in de social media, Google Maps, Google Earth, Streetview, GPS, satellietbeelden, bewakingscamera’s, webcams, flickr en Instragram. Vanuit de alomtegenwoordigheid en ‘maakbaarheid’ van het beeld worden nieuwe spannende landschapswerken gemaakt. De hedendaagse gefragmenteerde en versplinterde wereld vraagt om andere visualisaties, interpretaties en duiding.

Van 5 februari tot 8 maart 2015 wordt deel twee gepresenteerd in Rotterdam, in de openbare ruimte van de Wilhelminapier en Katendrecht. Daar zullen 25 video- en fotowerken het landschapsthema verder uitdiepen. Out There – deel 2 vindt plaats in de week van Art Rotterdam.
In de tentoonstelling worden videowerken getoond van onder anderen Barbara Visser (NL), Carlos Irijalba (SP), Dan Walwin (GB) David Claerbout (BE), Marjolijn Dijkman (NL), Pauline Bastard (FR), Semiconductor (GB), Greta Alfaro (ES), Jacco Olivier (NL) en Juul Kraijer (NL). Fotowerken zijn o.a. van Marnix Goossens (NL), Kim Boske (NL) en Anika Schwarzlose (DE).

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan de tentoonstelling met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd