Villa Zebra – Diep in het Bos

Diep in het Bos, foto: Hester Blankestijn Diep in het Bos, foto: Hester Blankestijn

Van 10 december 2016 tot en met 19 november 2017 is de tentoonstelling Diep in het Bos te zien bij Villa Zebra in Rotterdam. Villa Zebra bedenkt en maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen.

Diep in het Bos is gemaakt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Erly Brugmans ontwierp het decor voor de tentoonstelling en toverde de bovenruimte van Villa Zebra om in een bos waarin kinderen zelf met behulp van aanwijzingen hun weg kunnen vinden langs drie verschillende ‘kunstroutes’. Een aantal kunstenaars maakte installaties speciaal voor deze tentoonstelling. Zo kunnen kinderen meebouwen aan het groeiende kunstwerk van Katrijn Verstegen, opgaan in de enorme tekeningen van Anouk Griffioen en het laboratorium van Toine Klaassen ontdekken.

In de tentoonstelling is daarnaast werk te zien van Ruben Bellinkx, Persijn Broersen en Margit Lukács, Hillegon Brunt, Wietse Eeken, Bruno Ferro Xavier da Silva, Eva Krause, Paul van Laak, Jacqueline Loeve, Hidde van Schie, en Barbara Witteveen.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe aan Villa Zebra voor Diep in het Bos.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd