Villa Zebra – Ticket to de Toekomst

Villa Zebra, Like a Prayer serie, Onno Poiesz. Foto: Hester Blankestijn Villa Zebra, Like a Prayer serie, Onno Poiesz. Foto: Hester Blankestijn

Ticket to de Toekomst, een tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, is tot en met 3 maart 2019 te zien in Villa Zebra. Het Mondriaan Fonds kende een compensatie toe voor de honoraria van de deelnemende kunstenaars: Helmut Smits, Chantal van Heeswijk, Hillegon Brunt, Stefan Gross, Floris Kaayk, Folkert de Jong, Onno Poiesz, Sjoerd Knibbeler, Collectief Kamp Horst, Menno Hiele en Studio Made By.

Ticket to de Toekomst is geïnspireerd op de dystopische toekomstroman 1984 die George Orwell in 1948 schreef. Het getal 1984 had destijds nog een magische uitstraling, gefascineerd als men uitkeek naar wat de toekomst zou gaan brengen, in de wetenschap dat de kans groot was dat men in het betreffende jaar nog zou leven. Villa Zebra verkent nu in samenwerking met kinderen en kunstenaars de mogelijkheden van onze toekomst. De tentoonstelling werd gerealiseerd in samenwerking met het kinderpanel van Villa Zebra dat sinds 2004, in jaarlijks wisselende samenstelling, actief meedenkt over de invulling van het programma.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd