W139 – Ideology Meets Implementation

W139 in Amsterdam toont van 13 oktober t/m 19 november Ideology Meets Implementation, een presentatie die laat zien hoe ideologische systemen functioneren wanneer ze in de praktijk worden gebracht. Voor deze tentoonstelling is een groep gevormd van internationale kunstenaars en activisten die in hun praktijk kijken naar specifieke, huidige ideologieën en deze bekritiseren en bevragen via verschillende media en interdisciplinaire evenementen.

Ideology Meets Implementation biedt tevens ruimte aan het ‘Non-Fascist House’: een podium voor ‘zelf-georganiseerd’ leven, waar gedurende de tentoonstelling een divers programma van performances, discussies, leesgroepen, lezingen en screenings plaatsvindt. Dit programma gaat specifiek in op historische en hedendaagse vormen van fascisme en anti-fascistische tegenbewegingen, op islamofobie en racisme specifiek in de Nederlandse context, op kunst en activisme in Rusland, en op de rechten van LHBTQ mensen in West-Azië en Noord-Afrika.

De tentoonstelling creëert ruimte voor uitwisseling, en breekt het conventionele onderscheid tussen activist en kunstenaar, kunstwerk en evenement, publiek en deelnemer, op actieve wijze open.

Het Mondriaan Fonds draagt structureel bij aan W139 via een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

 

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd