WIELS – The Show Must Ego On van Erik van Lieshout

Erik van Lieshout The Show Must Ego On Erik van Lieshout The Show Must Ego On

Vanaf 30 september is in WIELS (Brussel) de overzichtstentoonstelling The Show Must Ego On van Erik van Lieshout te zien. Het is zijn eerste solotentoonstelling in België.  Naast het tonen van bestaand werk is ook nieuw werk te zien: een in opdracht van WIELS gemaakte installatie gebaseerd op zijn verblijf op het Phoenix eiland (Duitsland) voor Emscherkunst. Curator is Zoë Gray.

Van Lieshout verwierf begin jaren 2000 zijn eerste bekendheid met video’s waarin hij zelf vaak een centrale rol speelt. Ze worden vertoond in omgevingen die hij zelf maakt, installaties die veel geraffineerder zijn dan hun ruwe, geknutselde vorm doet vermoeden. Hoewel de onderwerpen in zijn werk vaak rechtstreeks beïnvloed zijn door de politieke en maatschappelijke context in Nederland, zijn de kwesties die hij aan de orde stelt relevant voor heel Europa en daarbuiten: immigratie en integratie, sociale klassen en gentrificatie. Zijn werk is echter ook grappig: hij gebruikt satire om de kwalen van de samenleving aan het licht te houden.

Het Mondriaan Fonds kende The Show Must Ego On een Bijdrage Presentatie Buitenland toe. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Ambassade.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd