Witte de With Center for Contemporary Art – Kunsthalle for Music

Opening Kusthalle for Music met ensemble. Foto: Nieuwe Beelden Makers Opening Kusthalle for Music met ensemble. Foto: Nieuwe Beelden Makers

Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam is van 26 januari tot en met 3 maart Kunsthalle for Music. Dit instituut is tot stand gekomen in opdracht van Witte de With Center for Contemporary Art (Rotterdam) en Spring Workshop (Hong Kong), en staat onder artistieke leiding van componist Ari Benjamin Meyers, die tijdelijk plaatsneemt op de stoel van de directeur.

In Kunsthalle for Music voert een ensemble een vier uur durende muziekpartituur van kunstwerken op, uit een repertoire of collectie samengesteld uit bestaande en in opdracht gemaakte solo’s, duetten en groepsstukken. Zoals gecomponeerd door Ari Benjamin Meyers, staat de tentoonstellingspartituur open voor variaties. Er is geen vaststaand schema voor wanneer welk stuk wordt geactiveerd. Het repertoire van de Kunsthalle for Music bestaat uit bestaande en aangepaste stukken, bijgedragen door kunstenaars en componisten.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de productie van nieuw werk voor het repertoire door kunstenaars Libia Castro & Ólafur Ólafsson. Ook werd een compensatie toegekend voor het honorarium van Ari Benjamin Meyers, vanuit het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria. Hij ontving deze compensatie voor het vervaardigen van nieuw werk en zijn werkzaamheden in het verlengde van de vervaardiging van dit werk.

tot stand gekomen met:

gerelateerd