Yasser Ballemans – Kasteel het Nijenhuis

Yasser Ballemans, Triompfboog bij Beeldentuin bij Kasteel Nijenhuis, 2014. Foto: Museum de Fundatie Yasser Ballemans, Triompfboog bij Beeldentuin bij Kasteel Nijenhuis, 2014. Foto: Museum de Fundatie

Tot en met 8 februari 2015 is in Kasteel het Nijenhuis is Heino/Wijhe werk te zien van kunstenaar Yasser Ballemans. De tentoonstelling Weapons of Choice toont een verzameling  objecten, die refereren aan oosterse ornamenten en Japanse origami. Het zijn veelal open constructies gemaakt van keramiek, maar ook van andere materialen, zoals hout, metaal, kunststof en papier. Ballemans ‘weapons of choice’ zijn geen wapens, maar hebben een symbolische functie, ze kunnen worden beschouwd als trofeeën. De kunstenaar wil laten zien dat juist in moeilijke tijden kunst nodig is om tot nieuwe ideeën te komen.

Deze tentoonstelling is de eerste museale solo-expositie van Yasser Ballemans en kwam mede tot stand vanwege zijn werkperiode aan het Europees Keramisch Werkcentrum, waarvoor het Mondriaan Fonds een Beurs Praktijkverdieping Postacademische Instellingen toekende.