Yokohama Triennale – Melvin Moti

Melvin Moti, No Show, 2004, filmstill. Courtesy of the artist.

Van 1 augustus tot en met 3 november vindt in Yokohama, Japan de Yokohama Triennale plaats. De titel van deze editie is ART Fahrenheit 451: Sailing into the Sea of Oblivion, ontleend aan een roman uit 1953 van Roy Bradbury. Met dit thema zet de curator Yasumasa Morimura aan de hand van elf hoofdstukken en meer dan 400 kunstwerken een verhaal uiteen over geheugen en het gebrek aan geheugen. Eén van de deelnemende kunstenaars is de uit Nederland afkomstige Melvin Moti, met zijn film No Show (2014).
Aansluitend zal het werk van Moti tot en met 31 augustus in een solotentoonstelling in het Mori Art Museum in Tokyo te zien zijn.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de kosten omtrent de presentatie van het werk van Melvin Moti met een Bijdrage Presentatie Buitenland.

De Yokohama Triennale is één van de bestemmingen van de oriëntatiereis, die plaatsvindt van 1 t/m 14 september. De ervaringen van de deelnemende zestien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland zijn bij te houden via een blog.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd

nieuws