Zes nieuwe toekenningen samenwerking musea

Brian Elstak, M54 (fragment), 2017 Brian Elstak, M54 (fragment), 2017

Onlangs hebben drie projecten een Bijdrage Samenwerking Musea toegekend gekregen voor samenwerkingen op het gebied van onder meer publieksbereik, educatie en collectiebeleid. Daarnaast ontvingen drie musea de bijdrage om samen met andere musea een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren.

Innovatie in samenwerken in publieksbereik
Stichting Ons Museum (SOM) ontvangt een bijdrage voor het project ‘Innovatie in samenwerken en kennis delen in (digitaal) publieksbereik’. Het doel is om kleinere musea te ondersteunen bij innovatie van hun processen en hun online bereik. Duurzaamheid en participatie zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea - Cultuurmenu voor het primair onderwijs 2019-2020

Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea – Cultuurmenu voor het primair onderwijs 2019-2020

Cultuurmenu voor het primair en voortgezet onderwijs 2019-2020
Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea (SGPHM) ontvangt in samenwerking met twintig Haagse erfgoedinstellingen en musea een bijdrage voor het Cultuurmenu voor het schooljaar 2019-2020. Met dit project worden kinderen uit het Haagse primair en voortgezet onderwijs de kans geboden om in klassenverband erfgoedinstellingen te bezoeken in hun eigen omgeving.

Bevrijdingsrokje, september 1944, crêpepapier, Collectie Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Geschonken door Henk Konings

Bevrijdingsrokje, september 1944, crêpepapier, Collectie Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Geschonken door Henk Konings

Op weg naar een gezamenlijke Kempencollectie
Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel ontvangt een bijdrage in samenwerking met een aantal andere musea en heemkundekringen uit De Kempen voor het project Kempencollectie. Voor het eerst zullen musea en heemkundekringen vanuit een gezamenlijke collectie een samenwerking opzetten.

Haalbaarheidsonderzoek Twente textieljaar 2020
Het Palthe Huis in Oldenzaal ontvangt samen met vier andere musea uit Twente een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek naar de uitvoering van ‘Twente textieljaar 2020’. Dit project zal bijdragen aan de culturele identiteit van Twente waarbij zowel inwoners als bezoekers bewust worden gemaakt van de invloed die textiel had en heeft op onze samenleving en van de kansen die er liggen voor de toekomst.

Brian Elstak, M54 (fragment), 2017

Brian Elstak, M54 (fragment), 2017

Haalbaarheidsonderzoek New Narratives meets New York
Het Amsterdam Museum ontvangt samen met Urban Myth, COC Amsterdam en Black Achievement Month een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek naar de uitvoering van ‘New Narratives meets New York’. Het onderzoek is bedoeld om contacten op te bouwen, potentiële donateurs te vinden en invulling te geven aan de toekomstige tentoonstelling en meerjarenprogramma ‘New Narratives’.

Haalbaarheidsonderzoek Samenwerking Brainport Musea
Het Van Abbemuseum ontvangt samen met acht erfgoedmusea in de Brainport regio in Noord-Brabant een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek voor het opstellen van een gezamenlijk cultuurhistorisch verhaal en het inventariseren van mogelijke kansrijke projecten van samenwerking in de toekomst.

 

tot stand gekomen met:

gerelateerd