Zoro Feigl – Verbeke Foundation

Zoro Feigl, SwingWings (2015) te zien bij Verbeke Foundation, Kemzeke België Zoro Feigl, SwingWings (2015) te zien bij Verbeke Foundation, Kemzeke België

Van 17 april t/m 30 oktober presenteert de Verbeke Foundation in Kemzeke, België de tentoonstelling Bewogen Beweging, waarin nieuwe en recente werken van Zoro Feigl worden samengebracht met de eerste retrospectieve van Theo Jansen in België. Door alledaags materiaal te gebruiken om complexe bewegende machines te bouwen, vertroebelen de kunstenaars de lijn tussen kunst, techniek, mechanica en biologie. Terwijl de focus van Theo in de eerste plaats gericht is op functie, richt Zoro zijn aandacht naar het onderzoeken van de fysische eigenschappen van industriële materialen.

Zoro Feigl ontving onlangs van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent. Hij wil deze bijdrage gebruiken om in de aankomende jaren meer ruimte te creëren voor het maken van werk. Hij wil zich focussen op nieuwe experimenten en onderzoek en samenwerkingen aangaan met andere disciplines om te kijken wat dat oplevert, zowel visueel als inhoudelijk. Vragen die hem bezighouden zijn: waarom werkt iets zoals het werkt, of waarom reageert een materiaal zoals het reageert. Door die principes te bestuderen en door te experimenteren zet hij materialen en situaties naar zijn hand, tracht hij effecten te manipuleren en er willekeur in aanbrengen.

tot stand gekomen met:

gerelateerd