Zuijderwijk/Vergouwe – Mapping

Mapping, black and white, landscape, intervention, light, laser Mapping, black and white, landscape, intervention, light, laser

Fotografenduo Zuijderwijk/Vergouwe presenteerden op 4 april een eerste gezamenlijk fotoboek, waarin een selectie van de abstracte zwart-wit beelden uit hun serie Mapping is gebundeld. Het belangrijkste thema in het werk is de relatie tussen mens en natuur. De kunstenaars onderzoeken deze thematiek door met kunstmatig licht een zichtbare interventie in het landschap aan te brengen.

Voor de Mapping serie is in 2018 gefotografeerd in Schotland, Ierland, Noorwegen en Zweden. Met een laserpen zijn lijnen geprojecteerd op rotsformaties. De scans die na de projectie ontstaan, visualiseren een deel van de oneindige mogelijkheden om het landschap te ervaren. Alle beelden zijn op locatie en zonder gebruik van beeldmanipulatie gemaakt. Naast subjectivisme bestudeert Zuijderwijk/Vergouwe met de serie de menselijke neiging om het landschap te structureren, te organiseren en te begrijpen.

Het fotoboek werd gerealiseerd met hulp van een Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds. Maaike Vergouwe en Daan Zuijderwijk ontvingen deze bijdrage om zich te richten op het maken van werk op meerdere locaties in het buitenland en te onderzoek hoe hun Nederlandse visie op natuur zich verhoudt tot andere landen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd