Avrotros Kunstuur Opdrachtgeverschap, 3 mei 2015

Avrotros Kunstuur Opdrachtgeverschap, 3 mei 2015 Avrotros Kunstuur Opdrachtgeverschap, 3 mei 2015

Door het hele land zijn er beeldende kunstprojecten te zien die het resultaat zijn van verschillend opdrachtgeverschap. Iedereen kan namelijk opdracht geven tot een kunstproject; musea, scholen, kerken, gemeentes, maar ook particulieren. Voorwaarde is wel dat het kunstwerk in de openbare ruimte getoond wordt. In Kunstuur uitgezonden op 3 mei 2015, wordt uitgelicht hoe vier van deze projecten tot stand zijn gekomen. Zowel de kunstenaars als de opdrachtgevers komen aan het woord.

Avrotros Kunstuur Opdrachtgeverschap, 3 mei 2015 (tijdelijk niet beschikbaar)

Avrotros Kunstuur Opdrachtgeverschap, 3 mei 2015

In deze aflevering komen voor:

Verwoest Huis Leiden: Museum De Lakenhal geeft opdracht aan Marjan Teeuwen om een architectonische installatie te maken.

Schoolplein: Gemeente Utrecht en STIP Voortgezet Speciaal Onderwijs Utrecht geven de opdracht aan kunstenaar Krijn de Koning en architect Roderik van der Weijden om schoolplein te ontwerpen.

Supertoll!: Van Abbemuseum geeft opdracht aan Tijs Rooijakkers om een houten tol maken in het museum.

Verbeke Foundation: Verbeke Foundation samen met BKKC geven een opdracht aan Jacobus Kloppenburg om permanent kunstwerk te maken dat tevens fungeert als presentatieplek voor de restanten van het totaalkunstwerk waar Kloppenburg bijna veertig jaar aan werkte.

De projecten in deze aflevering over opdrachtgeverschap zijn mogelijk gemaakt met een Bijdrage Opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds, een regeling voor het realiseren van openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten.