RTL 4: Mijn Stad 2015–2016

Naturalis. RTL 4 Mijn Stad elke zondag om 16:30u Naturalis. RTL 4 Mijn Stad elke zondag om 16:30u

RTL4 zond van 13 december 2015 tot en met 24 januari 2016 elke zondag om 16:30u het cultureel reisprogramma Mijn Stad uit, over verschillende Nederlandse steden. Het Mondriaan Fonds droeg hieraan bij in de vorm van korte items over een activiteit of project dat gerelateerd is aan een van onze bijdragemogelijkheden. Het is een goede gelegenheid om kunst en erfgoed zichtbaar te maken onder een brede doelgroep.
Het programma ‘RTL Mijn Stad’ is tot stand gekomen in samenwerking met het Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten, gemeentes en de Nederlandse Museumvereniging.

Bekijk hier de afleveringen:


zondag 24 januari 2016 – Harderwijk: Gemaakt in Gelderland
Deze aflevering gaat over Gemaakt in Gelderland, een erfgoedfestival dat de geschiedenis van de ambachtelijke en industriële productie in Gelderland laat zien.


zondag 17 januari 2016 – Sittard: Museum De Domijnen
In deze aflevering vertelt Roel Arkesteijn over een belangrijke aankoop van Betye Saar en waarom dit werk zo goed in de collectie van Museum De Domijnen past.


zondag 27 december 2015 – Nijmegen: Extrapool
In deze aflevering vertelt Lieke Wouters van presentatie-instelling Extrapool over het programma dat een mix is van performancekunst, geluidskunst en grafisch drukwerk.


zondag 20 december 2015 – Tilburg: Incubate
Deze aflevering gaat over Incubate, het multidisciplinaire festival dat kunstenaars aanspoort om buiten de bekende kaders te werken en hierbij het publiek betrekt.

zondag 13 december 2015 – Leiden: Naturalis
Deze aflevering gaat over de vondst en de aankoop van de T. rex. Het Mondriaan Fonds heeft aan de aankoop van deze fossiel bijgedragen met een Bijdrage Incidentele Aankopen.