Jennifer Tee

Jennifer Tee Jennifer Tee

Geboren: 1973, Arnhem
Werkgebied: Beeldend kunstenaar
Website: www.teeteetee.nl

“Als mentor kan ik je helpen met het opzetten van je kunstenaarspraktijk. De eerste jaren na de academie komt er veel op je af, hoe organiseer je jezelf en hoe kom je tot keuzes?”

“In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Rietveld Academie en daarna heb ik de Rijksakademie gedaan. Mijn werk bestaat voornamelijk uit sculptuur, installaties en performance met een breed scala aan onderliggende referenties. Centraal binnen dit referentiekader staat mijn belangstelling voor ‘het zijn in de Tussenstaat’ of wat ik in mijn performances ‘The soul in Limbo’ noem. The soul in Limbo is rusteloos en levend en is gevangen in een naamloze plek op de grens tussen hier en dat wat mogelijk is. Deze plek is een conceptuele, mentale, psychologische en fysieke ruimte.

In mijn werk onderzoek ik de veranderlijkheid en complexiteit van het bestaan waarin culturen voortdurend in elkaar overlopen. Daarbij probeer ik uitdrukkingsvormen te vinden voor ‘een mooiere en meer bezielde wereld’.

Ik werk voornamelijk aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland, maar ik werk ook aan opdrachten. Ik ben bijvoorbeeld bezig een kunstwerk te realiseren voor het Centraal Station in Amsterdam als onderdeel van de nieuwe metrolijn. Daarnaast geef ik ook zo nu en dan les op de Rietveld Academie. Ik stel voornamelijk tentoon in non-for-profit instellingen en musea. Plekken waar ik heb tentoongesteld o.a. in  het SMBA, Stedelijk Museum, van Abbe Museum, Witte de With en in het buitenland, de São Paulo Biënnale, Gwanju Biënnale, Shanghai World Expo, Eastside projects U.K en aankomend in het Dublin Arts Centre.

Materiaalkeuze en ambachtelijke productie processen zijn belangrijk voor mij, soms laat ik werk uitvoeren. Ik werk vaak samen met andere kunstenaars en performers, grafisch ontwerpers, architecten en planologen.

Als mentor kan ik je helpen met het opzetten van je kunstenaarspraktijk. De eerste jaren na de academie komt er veel op je af, hoe organiseer je jezelf en hoe kom je tot keuzes?  Je kunt met mij praten over je werk en je onderzoek, maar je kunt me ook om advies vragen.”