Juha van ’t Zelfde

Geboren: 1979, Zeist
Beroep: DJ en organisator
Website: www.twitter.com/juhavantzelfde

“Wat ik belangrijk vind in het traject met de mentees is dat ze zich veilig, gezien en gehoord voelen, en alles eruit halen wat ze willen.”

Over Juha van ’t Zelfde
“Ik ben DJ en organisator, geïnteresseerd in radicale verbeelding. Sinds dit jaar ben ik hoofd van de nieuwe tijdelijke master aan het Sandberg Instituut: ‘Shadow Channel: Film, Design en Propaganda’. Van 2014-2017 was ik artistiek directeur van Lighthouse in Brighton. Als DJ organiseerde ik feesten als Sonic Warfare, Viral Radio en Anonymous, op plekken als Trouw, Paradiso en Exit Festival. Sinds 2006 maak ik radio over internetmuziek, eerst bij NPS Lijn5 en VPRO 3VOOR12, en later bij Resonance FM en Red Light Radio. Als tentoonstellingsmaker heb ik projecten gemaakt over de invloed van technologie op de samenleving, o.a. in het Stedelijk Museum, De Hallen Haarlem en Laboral in Gijón. In 2013 heb ik een boek samengesteld over hetzelfde onderwerp (Dread). Als executive producer heb ik meegeholpen aan de documentaire en muziekvideo The Sprawl: Propaganda About Propaganda van Metahaven. Met Sonic Acts organiseer ik sinds 2016 de serie Progress Bar, een clubavond over het belang van radicale clubcultuur. Kunstenaars die ik bewonder zijn onder anderen Elysia Crampton, Kate Cooper, Michael Oswell, Metahaven, Mykki Blanco, Roger Hiorns, Xavier Dolan, China Miéville, Ursula K. Le Guin en Hito Steyerl.”

Juha van ’t Zelfde over het mentorschap
“Bij mij ligt de nadruk op luisteren, leren en verbinden. Mijn stijl van begeleiden is persoonlijk, informeel en enthousiast. Wat ik belangrijk vind in het traject met de mentees is dat ze zich veilig, gezien en gehoord voelen, en alles eruit halen wat ze willen.”