Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 10 december 2015
Mondriaan Fonds zoekt curator plus kunstenaar(s) Biënnale van Venetië
Nederlands Paviljoen Venetie
Het Mondriaan Fonds nodigt curatoren uit een beknopt plan te leveren voor de 57ste editie van de Biënnale van Venetië in 2017. Uit de ingezonden plannen kiest een jury volgend jaar de Nederlandse inzending. Curatoren kunnen tot en met 31 januari 2016 een plan van maximaal 2 A4 sturen naar het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
Kunst die ons allemaal aangaat
compilatie-shortlist-20154-655x380
Op 17 december om 15.00 uur maakt minister Bussemaker de winnaar van de Prix de Rome 2015 bekend. Birgit Donker schreef alvast een blog over de prijs én over het werk van de huidige laureaten: ‘Het is werk dat verbaast en verbeeldt, dat je verder laat denken’.
Lees meer...
Cultureel reisprogramma RTL Mijn Stad van start
Naturalis. RTL 4 Mijn Stad elke zondag om 16:30u
Zondag om 16.30u gaat het tweede seizoen van het cultureel reisprogramma RTL4 Mijn Stad van start, over het culturele aanbod in Nederlandse steden. Het Mondriaan Fonds draagt hieraan bij in de vorm van korte items over projecten en activiteiten die met een bijdrage van het fonds tot stand zijn gekomen. In deze aflevering de unieke vondst én aankoop van de T. rex door Naturalis.
Lees meer...
Gehonoreerde plannen opdrachtgevers en kunstenaars
Het ontwerp ‘De Koninginnen’ van Tom Claassen.  Foto door Winkeliersverenigin
Onlangs zijn tien projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met beeldend kunstenaars onder wie Yasmijn Karhof en Merel Karhof, Maze de Boer, Jaap Drupsteen, Tom Claassen, Martin & Inge Riebeek, Carel van Hees, Bernard Heesen en Remco van Bladel. De eerstvolgende aanvraagronde sluit op 26 februari 2016.
Lees meer...
Drie nieuwe residencies aangeboden
Traditioneel Japans huis, residency Arita
Het Mondriaan Fonds biedt drie nieuwe gastateliers aan voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars of ontwerpers in Colombia, de Verenigde Staten en Japan. De deadline voor een werkperiode in 2016 is op vrijdag 22 januari.
Lees meer...
Aanvraagronde samenwerking instellingen
placeholder_groen.png
Musea die willen samenwerken met een ander museum en/of maatschappelijke partijen kunnen een Bijdrage Samenwerking Musea aanvragen. Ook kan worden aangevraagd voor een haalbaarheidsonderzoek. Daarbij kan worden gedacht aan het inhuren van specifieke expertise die leidt tot een beter plan of het onderzoeken van best practices. De eerstvolgende deadlines zijn 18 december, 5 februari en 15 april 2016.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*