Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 12 december 2014
Winnaars van de Prijs Jonge Kunstkritiek 2014
Prijs voor de Jonge Kunstkritiek
Op 11 december zijn tijdens een feestelijke uitreiking in het Stedelijk Museum in Amsterdam de winnaars van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend gemaakt. Er werden hoofdprijzen uitgereikt aan Sarah Késenne in de categorie Essay en aan Laurens Otto in de categorie Recensie. Ook werden de winnaars van de basisprijzen bekend gemaakt. Birgit Donker schreef een blog naar aanleiding van deze ronde.
Lees meer...
Resultaten onderzoek naar museaal bruikleenverkeer
In opdracht van de Museumvereniging is onderzoek gedaan naar museaal bruikleenverkeer in Nederland. Het rapport Uitlenen is een kans biedt concrete aanbevelingen die kunnen bijdragen aan de verbetering en stimulering van het bruikleenverkeer waardoor collecties zichtbaarder worden. Het onderzoek werd uitgevoerd door dr. J.P. Sigmond en dr. E.M. Jacobs, mede met financiering uit de samenwerkingsregeling van het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken
Boek orenli 2
In het kader van het Nederland-Vlaanderen jaar organiseren het Mondriaan Fonds en BAM, het instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst (België), tijdens Art Rotterdam een presentatie van kunstenaarsboeken en bijzondere kunstboeken uit Nederland en Vlaanderen. De selectie van de getoonde boeken wordt gemaakt door Maaike Lauwaert (curator, kunstcriticus) en Luc Derycke (ontwerper, uitgever). De presentatie is te zien in het voormalige distributiecentrum van de Van Nelle Fabriek, bij de Prospects & Concepts tentoonstelling.
Lees meer...
Nieuwe aankopen voor Collectie Nederland
Atlas. Adriean de Vries. Foto Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum heeft een belangrijke bronzen sculptuur van Adriaen de Vries (1556-1626) aangekocht. Het beeld, Atlas, is vanaf het voorjaar in het museum te zien. Deze week werd ook bekend dat het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum vier werken van Hito Steyerl (1966) aan hun collectie toevoegden. Het Mondriaan Fonds heeft aan beide aankopen bijgedragen.
Lees meer...
The Art of Impact zoekt intendant
LOGO-5
Voor het selecteren en begeleiden van bestaande projecten die een duidelijk maatschappelijk effect hebben is The Art of Impact op zoek naar een intendant (m/v). The Art of Impact is begin december op initiatief van het ministerie van OCW van start gegaan. Het programma onderzoekt en stimuleert bestaande en nieuwe kunstprojecten met een maatschappelijkeffect.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*