Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 18 december 2014
Open Oproep Crossovers beeldende kunst en creatieve industrie
Mondriaan-Fonds
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roepen beeldend kunstenaars, ontwerpers en bemiddelaars op voorstellen in te dienen die betrekking hebben op het grensgebied tussen hedendaagse beeldende kunst, vormgeving, architectuur en e-cultuur. Het kan gaan om plannen voor samenwerkingen of specifieke projecten, maar ook om ruimte voor experiment en reflectie op de eigen werkpraktijk, of (praktijk)onderzoek dat zich richt op het discours en actuele ontwikkelingen in dat vakgebied. Sluitingsdatum is 21 januari 2015.
Lees meer...
Kunstuur over opdrachtgeverschap
Kunstuur_DeAppel_JanVanDerPavert_ (3)
Het Mondriaan Fonds heeft diverse mogelijkheden voor instellingen en andere opdrachtgevers voor bijzondere samenwerkingen met beeldend kunstenaars. Avrotros Kunstuur filmde drie projecten die een bijdrage ontvingen van het fonds. Zoals de Pauluskerk in Rotterdam die Marieke van der Lippe een opdracht heeft gegeven voor een videotriptiek. Of de opdrachten van Appel arts centre in Amsterdam aan beeldend kunstenaar Jan van de Pavert en het Gemeentemuseum Den Haag aan Paul Kooiker voor het maken van nieuw werk. Uitzending op zondag 21 december NPO2 om 16:00u.
Lees meer...
Resultaten evaluatie Bezoekersprogramma en Oriëntatiereis
Bezoekersprogramma
In opdracht van het Mondriaan Fonds voerde Gottschalk Cultureel Advies een evaluatie uit naar de effecten van de internationale activiteiten over de periode 2009-2013. Uit dit onderzoek blijkt dat het bezoekersprogramma een blijvend positief effect heeft op de kennis van de Nederlandse kunstwereld, de netwerken en de internationale uitwisseling. De oriëntatiereizen dragen bij aan een genuanceerder beeld, scherpen het referentiekader, tonen alternatieve (kunst)praktijken en maken bewust van lokale context en cross culturele samenwerking.
Lees meer...
Nederlandse kunstenaars in Rome
Symposium Rome 2014
Op 16 december vond bij het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome een internationaal symposium plaats over de aanwezigheid van internationale kunstenaars in Rome in heden en verleden. Een van de aanleidingen was de hernieuwde traditie om Prix de Rome winnaars een werkperiode bij de American Academy in Rome aan te bieden. Falke Pisano (winnaar 2013) sprak over de uitkomsten van haar werkperiode in Rome en Donna van Milligen Bielke (winnaar 2014) over haar plannen voor de komende werkperiode.
Lees meer...
Museum Boijmans Van Beuningen - Design Derby: Nederland - België (1815-2015)
NL: Scholten & Baijings, colour porcelain, 2012. BE: Fien Muller, Hannes van Severen, zetel, 2012
In 2015 is het 200 jaar geleden dat de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden werden samengevoegd tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In dit kader toont Museum Boijmans Van Beuningen in de zomer van 2015 op speelse wijze de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België. Vierhonderd objecten uit de twee buurlanden gaan een spannende confrontatie met elkaar aan. De Design Derby is mogelijk gemaakt met een Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen.
Lees meer...
Openingstijden feestdagen en online aanvragen
Het Mondriaan Fonds is van 25 december t/m 2 januari gesloten. Aanvragers die digitaal een aanvraag willen indienen kunnen t/m 23 december een account aanvragen. Wij adviseren dit zo tijdig mogelijk te doen omdat pas na ontvangst van de aanmeldgegevens het online aanvraagformulier kan worden geopend en ingevuld. Vanaf maandag 5 januari zijn wij weer geopend van 09:00-17:00u. Wij wensen u prettige feestdagen en een mooi begin van 2015!
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*