Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 23 juli 2015
Bijeenkomst over opdrachtgeverschap op 27 augustus
Schetsontwerp ‘Portal’ voor Gemeente Zwolle, Ram Katzir en Hertog Nadler
Op 27 augustus organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met DordtYart een bijeenkomst over opdrachtgeverschap, waar oa de uitkomsten van een evaluatie naar de Bijdrage Opdrachtgeverschap gepresenteerd worden. Aan de hand van concrete opdrachtsituaties (DordtYart en de Pauluskerk in Rotterdam) komen actuele kwesties op het gebied van kunst in de publieke ruimte aan de orde en de mogelijkheden die er zijn om opdrachtgeverschap voor de beeldende kunst beter voor het voetlicht te brengen. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.30 uur bij DordtYart in Dordrecht.
Lees meer...
Bijzondere aankopen door Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde
Jongensbroek van ijsberen bont, Nationaal Museum voor Wereldculturen
Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde hebben onlangs zes bijzondere aankopen gedaan waaronder zeldzame kledingstukken, zoals een jongensbroek van ijsberen bont, en jachtvisserijgereedschap van de Inuït. Deze objecten zijn topstukken en sluiten naadloos aan bij de collectie van Canadese Inuït en de bestaande Groenlandse verzameling van de drie gefuseerde musea. De aankopen zijn mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Aankoopfonds Volkenkundige Musea van het Mondriaan Fonds en vormen een belangrijke aanvulling op de Collectie Nederland.
Lees meer...
10 september Open Huis beeldende kunst en erfgoed
Regelingenzoeker 2015
Op donderdag 10 september van 15 tot 18 uur organiseert het Mondriaan Fonds een Open Huis voor kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers en medewerkers van musea, erfgoed- en presentatie-instellingen. Onze medewerkers staan klaar om u te informeren welke bijdrage het beste bij uw plannen past of over mogelijkheden zoals de assistentiebijdrage voor kunstenaars, de publicatiesubsidies of de nieuwe mogelijkheid van een ontwikkelbijdrage binnen de regeling opdrachtgeverschap.
Lees meer...
Vakantietijd festivaltijd
FILE Festival Sao Paulo. Zoro Feigl – Poppy Giant Flower [installatie]
Onlangs schreef Birgit Donker een blog over de vele buitenlandse festivals, waaraan vaak ook kunstenaars uit Nederland meedoen. Ook in Nederland vinden festivals plaats waar kunstenaars met een bijdrage van het fonds aan deelnemen. Zoals Kunst in het Witte de Withkwartier (11-13 september) met aandacht voor kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit Rotterdam, het multidisciplinaire festival Incubate in Tilburg (14-20 september) met onder andere kunstenaar Melanie Bonajo en het TodaysArt on SEA in Scheveningen (24-27 september) waar Lotte Geeven, Geert-Jan Hobijn (Staalplaat) en Zeger Reyers nieuw werk gaan maken in de openbare ruimte. Op dit moment zijn oa de Turku Biennaali in Finland en het Beaufort Buiten De Grenzen festival langs de Belgische kunst te bezoeken.
Lees meer...
Aanvraagronden in september
placeholder_aqua.png
Op 4 september zijn er diverse deadlines voor het aanvragen van bijdragen van het Mondriaan Fonds. Het gaat om de volgende aanvraagrondes: Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen voor presentatie-instellingen met een programma; de Bijdrage Opdrachtgeverschap voor publiek-private opdrachtgevers die publieke beeldende kunstprojecten willen realiseren; de Werkbijdrage Jong Talent plus Opdrachtgever en Bewezen Talent plus Opdrachtgever voor instellingen en andere opdrachtgevers met plannen voor samenwerking met kunstenaars.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*