Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 24 september 2015
Oriëntatiereis naar Chili en Colombia
Oriëntatiereis
Afgelopen zondag vertrokken achttien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland naar Chili en Colombia voor de oriëntatiereis die het Mondriaan Fonds samen met buitenlandse partners organiseert. Tot en met 3 oktober bezoeken zij diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. Hun ervaringen zijn van dag tot dag te volgen via een blog.
Lees meer...
Informatiemiddag op 7 oktober in Breda
Get a Grant Event Breda
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren op 7 oktober een gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor net afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers tijdens het Graphic Design Festival in Breda. Van 15 tot 17 uur vertellen kunstenaar Folke Janssen en interaction designer Klasien van de Zandschulp over hun ervaringen als aanvrager en waar je op moet letten. Moderator is Roos van Put.
Lees meer...
Laat dit het begin zijn van een Renaissance voor politici
R.L. Oppenheimer
Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds, schreef in NRC Handelsblad (22-09-15) een opiniestuk over de aankoop van de twee Rembrandts door het Rijksmuseum Amsterdam: ‘laat deze genereuze bijdrage van het Rijk het begin zijn van een renaissance van de politiek die het lef heeft weer meer in plaats van minder te investeren in kunst en cultuur.'
Lees meer...
Aankoop ‘veritas existentiae’ door Universiteit Wageningen
herman de vries, veritas existentiae, 2015, goldleaf on burgpreppach sandstone, 80 x 40 x 30 cm
De belangstelling voor de presentatie ‘to be all ways to be’ van herman de vries in Venetië is groot. Het Nederlands Paviljoen is inmiddels door bijna 200.000 bezoekers bezocht, de dagelijkse boottocht naar Lazzaretto Vecchio is steeds volgeboekt en er werd een werk verkocht. De steen ‘veritas existentiae’ bij de ingang van het paviljoen is door de Universiteit Wageningen aangekocht. De Biënnale van Venetië is nog tot 22 november te bezoeken.
Lees meer...
Aanvraagronden in oktober
placeholder_oranje2.png
In oktober zijn er diverse deadlines voor het aanvragen van bijdragen: de Assistentiebijdrage voor mid-career kunstenaars die in samenwerking met een jongere kunstenaar hun praktijk willen verdiepen; de Bijdrage Samenwerking Musea voor bijzondere vormen van samenwerking; de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen voor samenwerking met buitenlandse erfgoedinstellingen; de Bijdrage Veiligheidszorg voor collectiebeherende niet-rijksinstellingen voor het verbeteren van veiligheidszorg; de Bijdrage Publicaties voor kunstenaars en uitgevers die bijzondere publicaties over het werk van levende beeldend kunstenaars uit Nederland willen realiseren en diverse Gast- en Buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*