Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 25 november 2015
Amsterdam Art Weekend en Mondriaan Fonds
Amsterdam Art Weekend 2015
Van 26 t/m 29 november vindt Amsterdam Art Weekend plaats met een programma vol tentoonstellingen, performances, lezingen en artist talks. Het Mondriaan Fonds is op verschillende manieren zichtbaar zoals ook te lezen is in de blog ‘Samen sterker III’ van Birgit Donker. Met Isa Genzken in het Stedelijk Museum en Germaine Kruip in de Oude Kerk, een congres van Art Table, RijksakademieOPEN en De Ateliers, galerietours voor jonge verzamelaars met aandacht voor de KunstKoop, de Prix de Rome expositie in de Appel arts centre, herman de vries bij drie Amsterdamse galeries en zestien buitenlandse curatoren die binnen het bezoekersprogramma te gast zijn.
Lees meer...
Ruim 334.000 bezoekers voor het Nederlands paviljoen Biënnale van Venetië
foto-jjockel-97091-e1431077028707
Afgelopen zondag sloten de deuren van het Nederlandse paviljoen in Venetië. Ruim 334.000 bezoekers hebben de afgelopen maanden de tentoonstelling ‘to be all ways to be’ van herman de vries en de curatoren Colin Huizing en Cees de Boer bezocht. Zo’n 2.400 personen bezochten het voormalige ‘pesteiland’ Lazzaretto Vecchio, waar ook enkele werken van de vries te zien waren. De tentoonstelling kreeg volop aandacht in de pers, nationaal en internationaal. En er werden werken verkocht.
Lees meer...
Koningin Máxima aanwezig bij uitreiking Prix de Rome 2015
compilatie-shortlist-20154-655x380
Op 17 december wordt in aanwezigheid van koningin Máxima bekend gemaakt wie de winnaar is van de Prix de Rome 2015. De uitreiking is vanaf 15.00 uur live te volgen via www.prixderome.nl. Vanaf 17.00 uur is er in de Appel arts centre een feestelijk programma om de Prix de Rome te vieren.
Lees meer...
3 december Open Huis voor beeldend kunstenaars: ‘Ik ben kunstenaar en ik wil…’
openhuis_Opendeur.jpg
Bent u een beeldend kunstenaar met een plan voor nieuw werk, een project, een werkperiode in het buitenland, een samenwerking, een opdracht of een tentoonstelling? Wilt u weten of deze plannen in aanmerking komen voor een bijdrage van het Mondriaan Fonds? Op donderdag 3 december staan medewerkers van het Mondriaan Fonds van 15.00 tot 18.00 uur klaar om u te adviseren en de mogelijkheden toe te lichten. Met presentaties van beeldend kunstenaars Amie Dicke en Berend Strik en een workshop ‘De kunst van het aanvragen’.
Lees meer...
Open oproep voor kunstenaars en bemiddelaars die een stage of mentoringtraject willen volgen
Musea Brugge, Sint-Janshospitaal
Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars en bemiddelaars de mogelijkheid om hun ontwikkeling een internationale impuls te geven en hun netwerk te vergroten middels een stage bij Musea Brugge (voor bemiddelaars) of een mentoringtraject te volgen bij de Belgische kunstenaar Michel François en de Duitse kunstenaar Anton Henning (voor kunstenaars).
Leer meer...
Verwacht: Aanwinsten – een publicatie over museale aankopen mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds
cover
Begin januari verschijnt een veelkleurige publicatie over alle museale aankopen die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds vanaf de beginjaren in 1994 tot nu hebben plaatsgevonden. Deze publicatie maakt de rijkdom en verscheidenheid - van Uiver tot videowerken van Hito Styerl - waaraan namens u met publiek geld is bijgedragen, zichtbaar. Met onder andere een essay van Anna van Leeuwen die een reis door Collectie Nederland maakte.
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*